Bokrijk

Het Provinciaal Domein Bokrijk is gelegen in Genk. Bokrijk staat bekend om zijn openluchtmuseum, bomentuin en openluchtspeeltuin. In het openluchtmuseum kan je 124 historische gebouwen uit verschillende tijdsperiodes en Vlaamse streken bezichtigen. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd dus neem zeker en vast een kijkje in de agenda van Bokrijk!

In het museumdeel van Bokrijk komen verschillende thema's aan bod.  Dit jaar pakken ze uit met het thema ‘De Wereld van Bruegel’.  Wil je de schilder Pieter Breugel op een andere manier leren kennen? Deze interactieve expo is hier de ideale gelegenheid voor. Of ben je eerder benieuwd naar het leven op het Vlaamse platteland de vooravond van de Eerste Wereldoorlog? Dan moet je bij het museumdeel Haspengouw zijn.  Hier kruipen de acteurs in de huid van de plattelandsbewoners uit het jaar 1913. Het derde museumdeel van Bokrijk is de wereld van 'De sixties'. Hier word je ondergedompeld in de wereld van de jaren 60 door middel van het prachtige decor uit die tijd.

Bokrijk is tevens ook bezig met een restauratiecampagne. Nog tot en met 2021 worden alle gebouwen hier gerestaureerd, een proces dat jij live kan meevolgen. Dit en nog veel meer kan je allemaal beleven in Bokrijk!

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu