Fietsroutenet

Limburg staat tevens bekend om zijn uitgebreid en prachtig fietsroutenetwerk. Via de blauwgekleurde signalisatiebordes ga je vlot van punt A naar punt B en kan je wel liefst 2000 kilometer aan prachtige natuur en cultuur verkennen! In heel Limburg kan je fietsroutes vinden, deze kan je hier raadplegen.

Je hebt zelf de mogelijkheid om je eigen fietsroute samen te stellen, maar je kan ook kiezen tussen deze vier mooie vooruitgestippelde routes waar je verschillende plekjes in en rond Bilzen kan verkennen. Via de Adelijke Domeinenroute van 42 kilometer lang ga je op verkenningstocht doorheen de Haspengouwse kastelen en hoeves. Daarnaast kan je het ook mergellandschap bewonderen met de Bloesemfietslus 5 route van 52 kilometer lang. Bewonder bij deze route het wijnkasteel Genoels-Elderen, het grootste wijndomein van ons land. Wil je graag het mergellandschap verkennen maar is deze route te lang? Dan kan je de route Land van Druiven en Mergel kiezen want deze is een stuk korter (29 kilometer). Wil je graag de kastelen, het wijndomein en tal van mooie picknickplekjes verkennen? Dan is de 32 kilometer lange Rijk Verleden Kastelenroute zeker en vast iets voor jou!

De kers op de taart van het fietsroutenetwerk is gelegen te Hechtel-Eksel. Je fietst via een dubbele cirkel door de bomen en stijgt tot wel 10 meter in hoogte tot aan de kruinen van de bomen. Lees hier meer informatie over de verschillende fietsroutes van Fietsen door de Bomen.

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu