Luik

Luik, een grauwe industriestad op het eerste zicht maar in werkelijkheid een parel van een stad wiens geschiedenis terug gaat tot de middeleeuwen. Het centrum van Luik is een boeiende mix van oud en nieuw en bevat veel mooie plekjes die de moeite waard zijn voor een bezoek.

Het pronkstuk van Luik kan je bezichtigen als je voor de trein als vervoersmiddel kiest. Het prachtige, architecturale pronkstuk is het Luik-Guillemins station. De constructie bestaat uit glas, beton en staal en is bedacht door de prestigieuze Spaanse architect Santiago Calatrava. Bezienswaardigheid nummer 1 staat bij deze al op jouw lijstje!

Ben je op zoek naar een perfecte locatie waar je geweldige foto's kan maken voor je Instagram? Dan is La Cité Miroir zeker een bezoekje waard. Dit vroegere zwembad is nu een cultureel centrum waar kunst, geschiedenis en architectuur in harmonie samenkomen. Hier worden tal van activiteiten georganiseerd dus neem zeker en vast eens een kijkje op de website van La Cité Miroir!

Je zou het niet meteen verwachten maar de stad is omsingeld door groene hellingen waar je gezellig kan picknicken en wandelen. Je moet wel weten hoe je er moet geraken want deze liggen wat verstopt in de stad. De routes van deze groene hellingen leiden allemaal naar de Citadel van Luik, gelegen op de top van een berg. Via deze wandelroute kom je hier voorbij en kan je nog tal van andere mooie plaatsen bezichtigen. Neem je liever de fiets? Luik is gelegen langs de Maas en hierdoor een prachtige plaats om te fietsen. Neem deze rustige fietsroute als je graag een twee uur durende  fietstochtje langs de Maas wil doen.

Lekker eten en een lokaal gebrouwen streekbiertje zijn ook eigen aan de stad Luik. De stad is een mix tussen klassiek en modern, en dit herken je ook in de cafétjes en de restaurants. Er zal zeker en vast iets naar jouw smaakt tussen zitten!

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu