Stad Hasselt

Ga op ontdekkingstocht doorheen de stad van de smaak! Hasselt was vroeger bekend met zijn vele jeneverstokerijen maar is op de dag van vandaag veel meer als dat. De stad bruist van leuke plekjes om te eten en drinken, vele winkels om goed te kunnen shoppen en tal van andere culturele activiteiten. Download hier de smaakroute en ontdek de leukste adressen van Hasselt.

Op dit moment kan je elke avond van de week van 10:00 tot middernacht een bezoekje brengen aan het gezellige winterland.  Winterland is makkelijk bereikbaar met de bus, trein, auto en zelfs te voet of met de fiets door zijn centrale liggen op het Kolonel Dusartplein. Er valt veel te beleven op winterland! Geniet van het schitterende uitzicht op Hasselt in het reuzenrad of wandel rond op de gezellige kerstmarkt. Ontdek hier alle attracties van winterland.

De smaak beperkt zich niet enkel tot alleen eten en drinken: je kan ook een bezoekje brengen bij het Modemuseum en de smaak van verschillende modeontwerpers ontdekken doorheen de jaren. Al 30 jaar lang organiseert stad Hasselt in oktober een gezellig stadsfeest: de Jeneverfeesten! Hou zeker je kalender in het oog als je dit evenement niet wil missen. Kan je niet wachten tot de jeneverfeesten en heb je zin in een avondje goed feesten? Dan is de discotheek Versuz zeker en vast de moeite waard om eens op te zoeken.

Wil je het lever rustig aan doen en spendeer je graag veel tijd in de natuur? Dan is de Japanse tuin zeker en vast iets voor jou. Hier worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder het jaarlijkse Sushi Festival. Pik je liever een concert mee? Dan kan je eens kijken wat de Ethias Arena kan betekenen voor jou. Voor andere grote expo's en evenementen kan je bij Expo Hasselt terecht.

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu