Stad Bilzen

Wil je liever is in de buurt van Villa Alba doen? Dan hoe je niet ver te zoeken! In ons charmant stadje Bilzen valt er veel te beleven. Ons pronkstuk is de prachtige Landcommanderij Alden Biesen wiens evenementenkalender altijd vol staat. Elke week valt er wel iets te doen in Alden Biesen. Raadpleeg de evenementenkalender van Alden Biesen en je gaat zeker en vast iets leuk vinden. Naast de mogelijkheid om bij Villa Alba zelf te genieten van onze privé wellness is ook de Bilzen Mysteries attractie een aanrader volgens ons. Met een tablet en hoofdtelefoon ga je op ontdekkingstocht rond het domein en ontdek je de geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen!

Wij zitten midden in een groene stad, dus haal je wandelschoenen en fiets maar naar boven. Laat je inspireren door de natuur en wandel door de Hoefaert, de bossen van Schoonbeek en het Munsterbos. Fiets je liever? Ontdek hier de verschillende fietsroutes in en rond Bilzen. Is zowel wandelen als fietsen niets voor jou maar wil je Bilzen toch op een milieuvriendelijke manier verkennen? Dan heeft de Dienst Tourisme de oplossing voor jou. Hier kan je de 'groene wagentjes' huren. Deze zijn elektrisch aangedreven en kunnen tot maximum 4 personen vervoeren per wagen. Er zijn speciale routes uitgestippeld voor deze wagentjes zodat je regelmatig kan stoppen om de bezienswaardigheden te bewonderen of voor een terrasje te doen. Wil je het nog avontuurlijker maken dan kan je altijd een Vespa huren en de stad op deze manier verkennen.

Ben je een echte levensgenieter? Dan kan je in en rond de stad tal van cafeetjes en trendy horecazaken ontdekken. Zien we je straks ook op een terrasje van de markt?

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu