Stad Genk

In deze geweldige en gastvrije stad zijn er een heleboel bezienswaardigheden die zeker en vast een bezoekje de moeite waard zijn. De meest bekende attracties van Genk zijn onder andere C-mine, Bokrijk en Kattevennen.

Cultuurcentrum C-mine bevindt zich op de oude mijnsite van Winterslag en is omgetoverd tot een van de meest creatieve hotspots van Genk. Er worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd in de prachtige oude mijngebouwen. Je kan in het cultuurcentrum ook deelnemen aan de C-mine expeditie, waar je de 60 meter hoge schachtenblok gaat beklimmen. Je word hier als het ware ondergedompeld in de geschiedenis van de mijnstreek. Wil je liever iets relaxed doen? De Euroscoop heeft hier de badzalen omgetoverd naar wel liefst 10 cinemazalen. Verder kan je hier ook terecht voor een rustig terrasje te doen of voor een hapje te eten.

Het Nationaal Park Hoge kempen heeft een aantal toegangspoorten, waaronder eentje in Kattevennen. Elke poort heeft zijn eigen thema, en bij Kattevennen is dit de 'Macrocosmos'. Je kan hier een bezoekje brengen in de Cosmodrome waar steeds verschillende expo's en andere activiteiten te beleven zijn, steeds in het thema van de ruimte. Wil je het liever op je eigen tempo doen? Dan kan je een wandeling of een fietstocht maken doorheen de prachtige natuur en gaandeweg bijleren over de ruimte en de planeten.

 

Boek nu je overnachting bij Villa Alba

Boek nu snel je overnachting bij ons.

Boek nu